ראיתי השבוע את הכתבה שנותנת 101 טיפים לשיפור אתר האינטרנט שלך והחלטתי להכין גרסא ישראלית לכתבה. יותר נכון, לתרגם את החלקים שממש אהבתי שם ולכתוב אותם פה כדי שגם הגולשים הישראלים שהאנגלית היא לא הצד החזק שלהם או שהם מתעצלים לקרוא את זה באנגלית יוכלו גם ללמוד ולשפר.
בתחום השיווק
תשתמש בלוגו יפה ומושקע, לוגו זה אחד הדברים החשובים ביותר בשיווק ומשתמשים בו כל כך הרבה שהוא חייב להיות מושקע. אם אתה רוצה לחסוך בכסף בזמן העבודה על האתר, אל תחסוך אותו על הלוגו. השתמש ב2-3 צבעים עיקריים באתר שלך (שהם לא אפור, שחור, לבן) כדי למתג את עצמך מבחינת צבעים שבהם תשתמש בכל האזורים באתר. עם זאת, חשוב לדעת לעשות את זה נכון ואפשר לקרוא על כך עוד בכתבה הזאת על טעויות שיגרמו לאתר שלך להיראות לא מקצועי.
בתחום העיצוב
לעולם אל תשתמש בצבע שחור לגמרי. תמיד תבחר בגוון כהה מאוד של צבע אחר, כמו כחול ממש כהה או אפור כהה וכו'. באופן כללי אני לא מחבב צבעים מוחלטים כמו כחול Blue וכו', אבל זה כבר יכול להיות תלוי באתר. הבליטו אלמנטים שאתם רוצים שימשכו תשומת לב. אם יש לכם כפתור חשוב, אל תעשו אותו בצבע של שאר הכפתורים, עשו אותו בולט בצבע שאתם חושבים שעדיין ייראה יפה על העיצוב, אך עדיין בולט מהשאר. עצבו מעברי עכבר מעל כפתורים (Hover) כדי להוסיף עניין. השקיעו קצת בעיצוב של שדות (Input). לעתים רק מסגרת ורקע זה לא מספיק, הוסיפו שינויים בזמן הקלדה, אנימציות מעניינות ב-CSS3 ועוד.
בתחום הגופן
חלאס להשתמש בגופן אריאל. יש עוד הרבה גופנים באינטרנט, חלקם חינמיים וחלקם עולים כסף. מבין החינמיים אין יותר מדי מדהימים, אבל אפשר למצוא משהו שתאהבו במאגר הפונטים של פרויקט הפונטים. שמרו על אחידות הגופנים באתר שלכם, שלא יהיו יותר מ-2 גופנים שונים, גג 3. דאגו לכך שהגופנים שלכם לא יהיו קטנים מדי. פחות מ-14px זה לא נוח בכמעט כל הפלטפורמות, יש גופנים שפחות מ-16px זה כבר הגבול. דאגו לכך שהגופן יהיה קריא מבחינת הצבע שלו. גופן כהה על רקע בהיר ולהיפך, אין איפה להתפשר פה.
בתחום הנוחות לגולש
השתמש ב-Favicon באתר שלך, זה נראה טוב וזה מקל על מציאת האתר שלך בלשוניות הכרטיסיות בדפדפן. אל תיצרו עיצוב צפוף מדי. תנו מרווח בין אלמנט לאלמנט כדי לתת מרווח נשימה ואפשרות לגולש להתמצא בצורה קלה יותר וברורה יותר. סדרו את האתר שלכם בהיררכיה נכונה, הן בתפריט והן בתוכן באמצעות כותרות וכותרות משנה. אל תשתמשו בחלונות קופצים, לא כאלו שאומרים 'ברוך הבא' ולא כאלו שמציעים להשאיר פרטים. זה ממש ממש מציק וזה מבריח גולשים לא מעט פעמים. אל תסתפקו רק ב- Placeholder כי יש כאלו שלא יכולים לראות אותם. תמיד תוסיפו Label שמפרט מה צריך לכתוב בכל שדה.
בתחום התכנות
האתר שלכם צריך להיות רספונסיבי. בלי "אבל"! הוא צריך להיות מותאם לסלולרי, לטאבלטים ולכל פלטפורמה או רזולוציה אחרת. במידה ואתם מציגים הרבה תמונות בדף, השתמשו ב- Lazy Load כדי לגרום לזמן הטעינה להישאר נמוך. בנוסף לכך, שמרו מראש את התמונות בסיומת Jpg כדי שישקלו פחות ויטענו יותר מהר. הוסיפו Alt \ טקסט חלופי לתמונות שלכם. זה לא רשות, זה חובה. כשאתם רוצים להדגיש משהו השתמשו ב- ולא ב- . השימוש ב- נועד רק בשביל העיצוב, השימוש ב- נועד ממש להדגיש משהו, גם בשביל מנועי החיפוש. צרו הודעת שגיאה מותאמת אישית שתהיה בעיצוב של האתר שלכם. זה יותר חביב אם כבר בכל זאת יש שגיאה, לפחות שהיא תהיה רכה יותר. השתמשו במינימום כפתורי שיתוף. כל כפתור שיתוף מבזבז משאבים, זמן טעינה ומוסיף עוד קוד לאתר. אם אתם לא צריכים Linkedin או כפתור digg ו-pinterest אל תוסיפו אותם. לא צריך יותר מ-5 כפתורי שיתוף באתר של הדברים שאתם כן צריכים.